2008年12月英語(yǔ)四級(jí)全真預(yù)測(cè)試卷(二)11

字號(hào):

Passage Three
    There are three groups of English learners: beginners, intermediate learners, and learners of special English. Beginners need to learn the basics of English. Students who have reached an intermediate level benefit from learning general English skills. But what about student who want to learn specialist English for their work or professional life? Most students, who fit into this third group have a clear idea about what they want to learn. A bank clerk, for example, wants to use this specialist vocabulary and technical terms of finance. But for teachers, deciding how to teach specialist English is not always so easy. For a start, the variety is enormous. Every field from air line pilots to secretaries has its own vocabulary and technical terms. Teachers also need to have an uptodate knowledge of that specialist language, and not many teachers are exposed to working environments outside the classroom. These issues have influenced the way specialist English is taught in schools. This type of course is usually known as English for Specific Purposes or ESP and there are ESP courses for almost every area of professional and working life. In Britain, for example, there are courses which teach English for doctors, lawyers, reporters, travel agents and people working in the hotel industry. By far, the most popular ESP courses are for business English.
    Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
    32. What is the characteristic of learners of special English?
    【解析】D學(xué)習(xí)特殊英語(yǔ)的學(xué)習(xí)者的特點(diǎn)是他們明確地知道自己要學(xué)什么。They know clearly what they want to learn.
    33. Who needs ESP courses most?
    【解析】A需要ESP課程的是那些專(zhuān)門(mén)從事某項(xiàng)職業(yè)的人員,因此正確答案為professionals。
    34. What are the most popular ESP courses in Britain?
    【解析】B 短文后一句點(diǎn)出了本題的答案,在英國(guó)流行的特殊英語(yǔ)課是關(guān)于商務(wù)英語(yǔ)的。By far, the most popular ESP courses are for business English.
    35. What is the speaker mainly talking about?
    【解析】C這篇文章主要講了些什么?很顯然,全文都在講特殊英語(yǔ),即ESP,English for Specific Purposes。
    Section C
    36.【答案】undoubtedly
    【解析】undoubtedly意為“毋庸置疑地,的確”。煤毋庸置疑將成為重要的能源。
    37.【答案】supplies
    【解析】supply意為“供應(yīng),供給”。煤毋庸置疑將成為重要的能源,由于天然氣和石油資源供應(yīng)的逐漸減少。
    38. 【答案】appears
    【解析】appear意為“出現(xiàn),看來(lái),似乎”。雖然煤看似是黑色的,但是在高倍顯微鏡下,它還有黃色,橘色和紅色。
    39.【答案】giant
    【解析】giant意為“巨大的”。煤大約形成于三億年前,由巨大的樹(shù)木和沼澤里的其他植物形成的。
    40. 【答案】swamps
    【解析】swamp意為“沼澤”。煤大約形成于三億年前,由巨大的樹(shù)木和沼澤里的其他植物形成的。
    41. 【答案】carbon
    【解析】carbon意為“碳”。它們包含的元素有氧,氫以及碳。
    42. 【答案】shape
    【解析】shape意為“形狀,形態(tài)”。隨著地表形態(tài)的改變,樹(shù)木和植物被埋在地下。
    43. 【答案】pressed
    【解析】press 意為“壓,擠壓”。地表的壓力作用于樹(shù)木和植物之上。
    44. 【答案】Coal can be taken from under ground mines found deep in the earth or from strip mines which are found near the earths surface
    45.【答案】Although miners still are needed in any coal mining operation, today heavy machinery does much of the hard work
    46.【答案】The coal miners of today owe much to the union to which they belong the United Mine Workers of America
    Part ⅣReading Comprehension(Reading in Depth)
    Section A
    47.【解析】B save 本文主要講理智的購(gòu)物可以省很多錢(qián)的問(wèn)題。你購(gòu)買(mǎi)一件物品或者一份服務(wù)的方式真的可以給你省錢(qián)或者讓你多花錢(qián),所以此處空格填save,節(jié)省。
    48.【解析】G simple 就拿吹風(fēng)機(jī)做一個(gè)簡(jiǎn)單的例子。空格處用simple形容例子符合文章所表達(dá)的意思。
    49.【解析】C best 如果你要買(mǎi)一個(gè)吹風(fēng)機(jī),當(dāng)你選了一個(gè)外觀你非常喜歡而且價(jià)格又是便宜的,你一定認(rèn)為你買(mǎi)了好的東西。make the best buy即是說(shuō)買(mǎi)了好的東西。
    50.【解析】I in 以怎樣的價(jià)格用固定短語(yǔ)in price。便宜的價(jià)格就是the cheapest in price。
    51.【解析】K model 意為“樣式,型”。當(dāng)你把它買(mǎi)回家,你才發(fā)現(xiàn)它要花兩倍于較貴的吹風(fēng)機(jī)所花的時(shí)間來(lái)吹干你的頭發(fā)。a more expensive model更貴的一款。
    52.【解析】Nadopt 意為“采用”。那么你外出購(gòu)物時(shí)應(yīng)該采用什么樣的原則呢?adopt principles “采用原則”,principles 需要用adopt 來(lái)搭配。
    53.【解析】A possession 意為“擁有物”。如果你想要你的家,你的車(chē),或者任何一件值錢(qián)的物品處于一種良好的狀態(tài)中,你應(yīng)以長(zhǎng)遠(yuǎn)的眼光來(lái)省錢(qián)。
    54.【解析】D appliance 意為“用品,器具”。在你買(mǎi)一個(gè)新的用品之前,先與有這個(gè)物品的人交流一下。
    55.【解析】L item 在買(mǎi)一個(gè)貴的東西之前,要看好價(jià)格和正在出售的物品。item可用來(lái)指代物品。
    56.【解析】F from 這個(gè)空格前是動(dòng)詞choose,從中作出選擇即用介詞from來(lái)搭配。
    Section B
    Passage One
    57.【解析】C細(xì)節(jié)推理題。本文討論了友誼的重要性。不論是青少年還是老年人,都需要朋友的陪伴。沒(méi)有人是孤立的,每個(gè)人都是社會(huì)的一部分,都需要他人的愛(ài),陪伴和關(guān)心。文章第二段表明人都需要陪伴和歸屬感。文章第二段提到?jīng)]有朋友的青少年和喪偶的老年人常常會(huì)有心理問(wèn)題,并提到陪伴和歸屬感是他們共同的需求,所以C為正確答案。答案A和B都過(guò)于武斷,作者只是說(shuō)一般而言,并沒(méi)有說(shuō)一定會(huì),所以不對(duì)。
    58.【解析】C細(xì)節(jié)題?!癗o man is an island” (Line 1, Para. 3) 的意思是,每個(gè)人都是社會(huì)的一部分。第三段第二句話(huà)解釋了這句引言的意思, “In other words, we are all parts of society”所以C為正確答案。
    59.【解析】C細(xì)節(jié)推理題。友誼的親密程度主要取決于人的個(gè)性。見(jiàn)第四段第二句,“The degree or intensity of friendship varies depending on the personality of the individuals ...”所以C為正確答案。
    60.【解析】D細(xì)節(jié)推理題。作者認(rèn)為多數(shù)人的親密朋友并不多。見(jiàn)第五段第二句,“Close friends can be formed at any stage in ones life but they are usually very rare”在人生的任何階段都可以交到親密的朋友,但數(shù)量通常很少,由此推斷D為正確答案。
    61.【解析】C詞義推測(cè)題?!癷rrespective”(第五段后一句)這個(gè)詞語(yǔ)的意思是不論,不考慮。見(jiàn)后一句,“Irrespective of the level of intimacy, all friendships are based on ...”不論親密的程度如何,任何友誼都是建立在互惠,誠(chéng)實(shí)和愛(ài)的基礎(chǔ)之上的。根據(jù)上下文,可推測(cè)出這個(gè)詞語(yǔ)的意思是不論,不考慮。所以C為正確答案