2017年重慶高考英語一輪模擬試題及答案

字號:

Munich sincerely invites you to join the 2016 0ktoberfest—the biggest celebration of its kind in Europe. Drink beer by the liter, eat traditional Bavarian food, listen to traditional Bavarian music as well as more up-to-date music, and enjoy yourself with hundreds of other people from all over the world, dancing and singing the hours away.
    Oktoberfest 2016 begins on Saturday 17th September and runs through to Monday 3rd October 2016. Don't miss the events during Oktoberfest!
    Grand entry of the Oktoberfest landlords and breweries
    Date: Saturday, 17th September 2016
    Duration: about 45 minutes
    This is the official prelude to the opening of the Oktoberfest and involves about 1,000 participants, including the landlords' families in decorated carriages, the magnificent horse-drawn drays, waitresses on decorated floats and all the beer tent bands.
    Oktoberfest Costume and Riflemen-s Parade
    Date: Sunday, 18th September 2016
    Duration:2-2 1/2 hours, about 8000 performers,7 km distance
    A varied succession of regional costume groups, "troops" in historical uniforms, marching bands, riflemen, thoroughbred horses, oxen, cows, goats, floats displaying typical local traditions and historic carriages all pass by in a 7-kilometer-long procession through the streets of the city center.
    Open-Air Oktoberfest Music
    Date: Sunday, 25th September 2016
    Place: on the steps of the Bavaria statue
    At the traditional open-air concert on the second Sunday of the Oktoberfest, all the instruments that make up typical Bavarian wind band music can be heard. The bands from all of the tents come together at the steps under the Bavaria statue to play the most well-known songs and marches of Oktoberfest together while being conducted by distinguished Munich personalities.
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。作者介紹了歐洲大盛世Oktoberfest2016年的舉辦情況,活動內(nèi)容。
    21. What can we learn from the passage?()
    AOktoberfest 2016 is mainly celebrated in October.
    BParticipants can drink beer for free during Oktoberfest.
    COktoberfest provides a chance to drink, eat, and dance.
    DThere are usually about 1000 visitors to "Grand Entry",
    22. When will visitors see costume soldiers marching on the street?()
    A17th September 2016
    B18th September 2016
    C25th September 2016
    D3rd October 2016
    23. People who want to participate in the open-air concert should go to_ ___.
    Athe streets that the Parade passes by
    Bbeer tents put up by old breweries
    Cdistinguished Munich music bands
    Dthe steps of the Bavaria statue
    分值: 6分 查看題目解析 >
    2
    I discovered the power of fear when I became stuck to my driveway, as if my feet were crazy—glued to the cement(水泥).As much as I tried, I could not move them. The realization that my daughters were playing in Nancy's house, just one-half block away, paralyzed(麻痹) my legs, making me unable to move when I neared the end of our driveway. Dense, black smoke was rising from behind the Sycamore Maple trees on the other side of the street and was enveloping three houses, making them barely visible. Nancy's house was one of them.
    I tried to call out for my daughters hoping to see them run safely to my arms, but my voice was also stuck - stuck in my throat with no intention of coming out. There I stood, helpless, paralyzed and silenced by fear, unable to protect the two little girls I loved more than even I had realized.
    Although trapped in a body that couldn't move or speak, I could still hear. I could hear other mothers anxiously calling their children. I could hear a frightening silence that covered the neighborhood instead of the usual happy voices of children. And, finally, I could hear the alarm of the fire engine. As the alarm announced, "We're on our way," it instantly dissolved the crazy glue that had held my feet to the cement and it unlocked the soundproof box that had silenced my voice. I was free to make sure my daughters were safe.
    As I continued down the driveway, two little girls, my two little girls, ran toward me from across the street. They had come home to tell me about the fire in the garage next to Nancy's house. Not only did my feet and voice work now, but my eyes were also in good working order and had no trouble producing tears.
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇記敘文。作者講述了她在開車接女兒的途中看到房子起火了,因為恐懼而不能說話,不能動了,但是能聽的到。后來女兒從朋友家里安全跑到她車子這里,她又恢復(fù)了正常。她覺得恐懼力量太巨大了。
    24. Why was the author stuck to her driveway?()
    AShe was too tired to move her legs.
    BThick black smoke blocked her view.
    CThe cement on the driveway was still wet.
    DThe fear for her daughters' safety struck her.
    25. What made the author able to move and speak again?()
    AShouting from other anxious mothers.
    BStrange silence in the neighborhood.
    CThe alarm of the coming fire engine.
    DThe courage to protect her daughters.
    26. What does the author suggest at the end of the story?()
    AShe burst into tears of relief and happiness.
    BShe was really thankful to see her girls saved.
    CShe was too excited to believe what she saw.
    DShe overcame her fear and fully recovered,
    27. What is the best title for the text?()
    ALove in FireBStopped in SilenceCA Narrow EscapeDThe Price of Fear
    分值: 8分 查看題目解析 >
    3
    At the entrance to one of the ruined temples of Petra in Jordan, there is an inscription(題字) in the soft red rock. It looks as if it has been there for centuries. It could have been carved by one of King Herod's soldiers, when they were imprisoned in the town in 40 BC. But closer examination reveals that it is not so ancient after all. It reads: Shane and Wendy from Sydney were here. April 16th 1996,
    The ruins of Petra were discovered in 1810 by a Swiss explorer, and a recent report has just concluded that they are in grave danger of being destroyed by the unstoppable march of tourism". More than 4,000 tourists a day pour into Petra's rocky tombs. They wear away the soft red sandstone to powder and (occasionally!) scratch their names into the rock.
    It is not just Petra that is under threat of destruction. With more than 60,000 visitors to Venice each day, cruise ships that have made Venice tourists' top destination bring one of the most significant dangers to the city, leading to tides that are further damaging the foundation of the Venetian structures.
    The prehistoric cave paintings at Lascaux in France were being slowly ruined by the breath and bacteria from 200,000 visitors a year. The caves have now been closed to the public and a replica(復(fù)制品) has been built, Will there be more replicas like in Lascaux? There already are. Heritage theme parks are springing up everywhere. Many of the great cities of Europe are finding that their historic centers are fast becoming theme parks, filled with clicking cameras and whirring camcorders, abandoned by all local residents except for the souvenir sellers.
    Until recently, we all believed that travel broadened the mind, but now many believe the exact opposite: "Modem travel narrows the mind".
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。作者介紹了一些旅游景點因為游客不文明行為遭到損壞。
    28. What do we know about the ruins of Petra?()
    AThere was an ancient inscription at the entrance.
    BKing Herod was kept there as a prisoner in 40 BC.
    CThey have been popular tourist attractions for over 200 years.
    DTourism is responsible for the damage being made to them.
    29. Which solution to Venice's problem would the author agree with?()
    AMake regulations to control tourists' behavior.
    BReduce the number of cruise ships in the rivers.
    CBuild solid dams along the rivers in case of flood.
    DPromote tourism and redecorate traditional structures.
    30. What is mainly talked about in paragraph 4?()
    ACave paintings at Lascaux in France have been ruined.
    BReplicas have to be made to protect cultural heritage,
    CMany historic centers are too crowded with tourists.
    DTheme parks keep historic places away from destruction.
    31. What's the author's attitude towards tourism?()
    ACriticalBSupportiveCObjectiveDUnclear
    分值: 8分 查看題目解析 >
    4
    Many people hate wet, sticky August, but to some, it's an especially bitter time. A new working paper finds that, March and August are the months in which divorce filings peak.
    For the paper, the University of Washington's Brian Serafini and Julie Brines analyzed the most recent years of divorce filings in Washington and drew their conclusion: divorce rises sharply in March and August. The result is supported by some nation-wide, anecdotal evidence. Online searches for "divorce" and "child custody"(撫養(yǎng)權(quán)) dramatically grow early in the year, peaking in March, they point out.
    The authors guess that unhappily married couples schedule their divorce filings around both the winter holidays and Valentine's Day, as well as summer vacations. (More Americans vacation in July than any other month.)
    There are a few explanations why people might time their marital dissolutions this way, It might just be too difficult to announce a divorce around family-oriented Christmas time, especially if there are kids involved, so many couples weigh the decision to divorce around the new year and progress from there. February is a period in which couples tend to look around for representation on legal sites. And by March, they're prepared to file for divorce.
    But the authors think the more likely reason is that people decide their differences are irreconcilable right after a big trip. It could be that people don't want to ruin a family getaway, or that vacations are so stressful that they drive the already-dissatisfied to divorce. ("I told you to pack your suitcase last night; now we've missed the train!")
    Then there's the "broken promise" theory. “People are discontent with their marriages, they look at vacation as an opportunity to give it one last shot, and what they were hoping would happen didn't occur,” explained Brines, an associate professor of sociology.
    It's not you; in other words, it's your failure to print the boarding passes.
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。作者說明了月份和離婚的關(guān)系。
    32. Which of the following can support Brian and Julie's conclusion?()
    AThe divorce rate rises sharply in March and August.
    BThey carried out online surveys and analyzed the results.
    CMore people search for key words about divorce early in the year.
    DConflicts in marriage tend to get more serious during Christmas.
    33. According to Brian and Julie, why does divorce rise in March and August?()
    APeople need time to decide and prepare before they divorce.
    BMany couples want to have a new beginning in a new year.
    CKids are less involved in winter and summer vacations.
    DCouples see more marital problems in their vacation trips.
    34. What does the underlined word "irreconcilable" in paragraph 5 mean?()
    AUnlikely to be settled.
    BUnable to be mentioned.
    CPut aside for a while.
    DStressed too much.
    35. What does the writer want to express in the last paragraph?()
    AIt may lead to divorce if one doesn't print 'boarding passes.
    BUnimportant things like boarding passes cannot cause divorce.
    CConsidering a trip as the solution to marital problems is not wise.
    DCouples should talk about their marriage sincerely before a trip.
    分值: 8分 查看題目解析 >
    5
    根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的佳選項。選項中有兩項為多余選項。
    Children and adults need to develop six important skills to succeed in the modem global economy.
    Those skills all begin with the letter C. They are:
    Collaboration: the ability to work with others, to have social-emotional control, and to form communities. Collaboration is the starting point for human learning. bd blank
    Communication: the ability to develop strong reading, writing, listening and language skills.
    Content: competencies in subject areas, but also in learning to learn.
    Critical thinking: the ability to gather information intelligently and to weigh evidence.
    Creative innovation: the ability to use information in new ways and to solve problems.
    Confidence: bd blank
    With these skills, children and adults can better function in the 21st century.
    Thus, we should reconsider what success in education means. bd blank As a result, many people view educational success in a narrow way: a good score on a reading or math test. One problem with this view is that children learn to be parrots rather than human beings. bd blank
    Experts advocate for changing the education systems of many countries around the world, Education should aim to develop people who will be the creators, collaborators and citizens of the future. bd blank
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。作者成人和兒童要在現(xiàn)代全球經(jīng)濟中取得成功就要掌握的6大技能。
    A. the ability to have a strong belief in strengthening a skill.
    B. the ability to learn from failure and to persist in a problem.
    C. It will sharpen your skills and make you more and more creative.
    D. It is also a highly desired skill in both public and private sector jobs.
    E. Most education currently focuses on reading, writing and basic math.
    F. Therefore, schools need to help people develop a broader set of skills man just reading and math.
    G. In other words, people learn to memorize and repeat, but do not learn to think creatively, find information, or collaborate.
    36.
    37.
    38.
    39.
    40.
    分值: 10分 查看題目解析 >
    6
    閱讀下面短文,從短文后各題所給四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。
    Rosa Parks is called the mother of the American civil rights movement. She was born in 1913 and left high school bd blank to care for her bd blank grandmother and mother. She married Raymond Parks, a barber, who was a civil rights activist.
    On Dec. 1,1955, Rosa Parks and three other black people were bd blank in the middle area of a bus bd blank a white person got on the bus and wanted a seat. The bus driver bd blank that all four black people leave their seats so the white person would not have to sit _ bd blank any of them. The three other blacks got up, but Rosa bd blank , She was arrested.
    Until 1960s, black people in many parts of the United States didn't have the same civil rights as white people. Laws in the American South bd blank black people to attend separate schools, live in separate areas of a city and sit m separate areas on a bd blank . The first rows of seats on city buses were for white people only. Black people sat in the bd blank 0fthebus.Both groups could sit in a middle area. bd blank , black people sitting in that part of the bus were expected to leave their seats if a white person bd blank to sit there.
    Rosa Parks refused to leave her seat just because she was tired of accepting bd blank treatment. This act of bd blank disobedience started protests in Montgomery that continued for 381 days and bd blank legal changes in minority rights in the United States.
    Rosa Parks died on Oct 24, 2005. Her body lay bd blank in the United States Capitol building in Washington. She was the first American woman to be so honored,
    Some people say that Rosa Parks' bravery serves as a(n) bd blank of the power of small acts. But her small act of bravery meant bd blank for many American people. She sat down in order that the others might bd blank and she opened the doors on the Long journey to bd blank .
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。作者介紹了美國人權(quán)運動之母Rosa Parks的一生。
    41.
    AearlyBlateCsoonDslowly
    42.
    AkindBrichCsickDold
    43.
    AseatedBstandingCputDsinging
    44.
    AsinceBwhileCasDwhen
    45.
    ArecommendedBdemandedCsuggestedDproposed
    46.
    Anext toBbehindCfar fromDbeyond
    47.
    AhesitatedBdecidedCrefusedDagreed
    48.
    AwarnedBinvitedCforcedDreminded
    49.
    AtaxiBbusCtruckDship
    50.
    AoutsideBfrontCmiddleDback
    51.
    AHoweverBThereforeCBesidesDOtherwise
    52.
    ApretendedBdislikedCstoppedDwanted
    53.
    AmedicalBfairCseriousDunequal
    54.
    AblindBviolentCpeacefulDextreme
    55.
    Aresulted fromBled toCheld backDput off
    56.
    Aon timeBfor sureCin honorDat once
    57.
    AlessonBexampleCmeansDtrial
    58.
    AeverythingBa littleCnothingDa lot
    59.
    Alie downBstand upCrun offDturn away
    60.
    AfreedomBloveCsympathyDsuccess
    分值: 30分 查看題目解析 >
    7
    閱讀下面材料,在空白處填入適當(dāng)?shù)膬?nèi)容(1個單詞)或括號內(nèi)單詞的正確形式。
    Think about the different ways people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power bd blank (resource), as well as one of the bd blank (old). Evidence shows that windmills began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East bd blank knowledge of using wind power.
    For many centuries, people used windmills to grind(唐碎)wheat into flour bd blank pump water from deep underground. When electricity bd blank (discover) in the late 1800s, people bd blank (live) in remote areas began to use them to produce electricity.
    This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s bd blank electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were bd blank (rare) used.
    During the 1970s, people started becoming bd blank (concern) about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered. bd blank it means higher costs, there is still a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.
    【語篇導(dǎo)讀】本文是一篇說明文。作者介紹了人類對風(fēng)力的使用。
    61.
    62.
    63.
    64.
    65.
    66.
    67.
    68.
    69.
    70.
    分值: 15分 查看題目解析 >
    8
    71.短文改錯
    假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文。文中共有10處語言錯誤,每句中多有兩處。每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪除或修改。
    增加:在缺詞處加一個漏字符號(八)并在其下面寫出該加的詞。
    刪除:把多余的詞用斜線(\)劃掉。
    修改:在錯的詞下面畫一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。
    注意: 1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。
    In recent years we have seen a tendency tourism is growing fast in China. According to a recent survey made by some experts, about 47% urban residents travel regular, and 28% rural residents also make his tours across the country. The survey also shows that more people are interested on tourism, and will join the army in the future. Facing this tendency, we can't help explore some underlying factors that are responsible. First, Chinese people's living standard had been greatly improved, that allows most of them to travel around. What's more, it is believing that people now take a more positive attitude to tourism, and regard it as a life style. In an addition, transportation develops faster, and many scenic spots are available now
    分值: 10分 查看題目解析 >
    書面表達 本大題共25分。
    9
    72.書面表達(滿分25分)
    假定你是李華,你所在的新華中學(xué)今年將舉行80周年校慶。請給你的筆友Rose寫一封信介紹你的學(xué)校,信的具體內(nèi)容包括:
    1)地理環(huán)境; 2)社會影響力; 3)教育特色。
    注意: 1)詞數(shù)100左右,信的開頭和格式已為你寫好。
    2)可根據(jù)內(nèi)容要點適當(dāng)增加細節(jié),以使行文連貫。
    9 正確答案及相關(guān)解析
    正確答案
    Today I’d like tointroduce to you my school, Xinhua High School. Located at the bank of theJialing River, it is one of the best key schools in Chongqing. Hailed as thefertile soil for talents and cradle of academicians’, where enormous numbers ofcelebrities have been fostered and immense contributions have been made to theChina’s rise to the world power, Xinhua enjoys tremendous prominence both athome and abroad.
     The reason why my school is so successful liesin many aspects. First, not only various compulsory courses of high quality areoffered, but also a wide range of fabulous optional courses are available,singnificantly helping develop students’ special talents and interests. Second,you can find scores of student clubs and interest groups on campus. Dynamicteenagers can been seen everywhere engaging in all sorts of after-schoolactivities. We believe not only are academic achievements important but alsoall-round abilities matter. Besides, with International Department founded inrecent years, more and more international-oriented students spring up year byyear.
    All in all, Xinhua isa school where whole-person education is practiced and where students strive tomake a difference in all walks of life. Hopefully, you can come to visit itnext month, when it will mark its 80th anniversary this year.
    .
    考查方向
    本題考查了寫書信的知識點。
    解題思路
    1. 這是一篇書信的文章。主要人稱為第一人稱,基本時態(tài)以一般現(xiàn)在時為主。
    2. 首先是講述地理環(huán)境,第二段介紹社會影響力,后是說出教育特色。同學(xué)們基本上把問題條理理順,問題說清楚即可。一方面,要注意文章的結(jié)構(gòu),如first, second,besides, all in all, 等可以讓文章成為一個整體,更為流暢。另一方面,還要注意交際的得體性,如文章可使用locate at, hail as,more and more使句式多樣、語氣較為婉轉(zhuǎn)。
    3. 參考詞匯和短語:first, second,besides, all in all,等可以讓文章成為一個整體,更為流暢。locate at, hail as,more and more使句式多樣、語氣較為婉轉(zhuǎn)。
    易錯點
    對書信的格式不